Kémény árak

 

" A kémény árakról sok vállalkozó honlapján nézelődtem és kértem előzetes ajánlatot. Mivel eltérő megoldásokat és véleményeket kaptam, így inkább a helyszíni felmérés mellett döntöttem. Péteréktől kapott előzetes ajánlat volt az egyetlen, amely megközelítette a végleges árat, nem merült fel plusz költség. Elsőre soknak tűnt, de összevetve rájöttem, hogy sokkal többmindent kapok egy picivel több pénzért. Nekem fontos volt az, hogy egyszer legyen jól megcsinálva, és utána ne kelljen vele foglalkozni többet, átvegye a kéményseprő... Úgy érzem megkaptam, amit vártam! Köszönöm!"

 

Iker Katalin - Nagymaros

 


Saválló és FuranFlex kéménybélelés árak:

 

A leggyakrabban alkalmazott eljárások:

Hagyományos gázkészülék (régi vagy új kéményes) esetén: FuranFlex bélelés

Fa/vagy vegyes tüzelésű készülék esetén: Saválló acél

Turbós kémény esetén: Alumínium vagy inox

Kondenzációs kémény esetén: Inox vagy PPs

 

A kéménybélelés árakról a részletes leírást az alábbi linken találja:

 

Kéménybélelés árak >> Bővebb információ

 


 

Szerelt kémény árak (gáz- és szilárd tüzelésre):


A szerelt kéményeket leginkább utólagos fa tüzelésű tüzelőberendezések (kandalló, cserépkályha, kazán...) telepítése esetén kérik. De lehetőség van bármilyen tüzelőberendezéshez szerelt kéményt építeni.

 

A főbb anyagválasztási lehetőség a tüzelés szerint: (belső cső/külső cső)

Hagyományos kazánok (régi kéményes): Alu/Alu , Saválló/Alu, Saválló/Saválló

Fa/Szén tüzelésű kazánok: Saválló/Alu, Saválló/Saválló

Turbós kazánok: Alu/Alu, Saválló/Saválló

Kondenzációs kazánok: PPs/Alu, PPs/PPs, Saválló/Saválló

 

Mivel minden szituáció egyedi, így előre csak nagyságrendileg határozható meg a szerelt kémény ára. Erről részletesebb leírást és néhány tájékoztató árat az alábbi linken találhat:

 

Szerelt kémény árak >> Bővebb információ

 


FuranFlex RWV kéménybélelés árak (CSAK FA tüzelésre):

 

Egyre nagyobb teret nyer ez a technológia, mivel sok esetben a meglévő kémény vagy béleletlen, vagy elég szűk és saválló csővel nem bélelhető, vagy elhúzás van benne és nem szeretnék, hogy szétvéssük a házat. A kéménybélelés ezzel az anyaggal az egyik legdrágább eljárás, de ha a teljes kéményfelújítás költségét nézzük, a legtöbb esetben így kell a legkevesebbet elkölteni. Ez akkor igaz, ha például elkerülhető a költséges kéménymarás, a kémény végigvésése, visszafalazása, a fal festése. A FuranFlex RWV kéménybélelés jó megoldás a hosszú, elhúzásos kémények utólagos javítására.

 

A FuranFlex RWV csővel történő bélelés alkalmas FA (de kizárólag FA vagy faszármazék) tüzelésű berendezések égéstermékének elvezetésére. Melynek előnye, hogy szűk és elhúzásos kémények esetében is csak a bekötő idomnál és az alsó tisztító idomnál kell megvésni a kéményt.

 

A FuranFlex RWV kéménybélelés tájékoztató jelleggel:

 

NA 150 mm: ALAP ÁR: NETTÓ 260.000,- Ft + 15.000,- Ft / méter (BRUTTÓ 330.200,- Ft + 19.050,- Ft / méter)

 
Ez tartalmazza a FuranFlex RWV cső anyagát, a szükséges saválló acél idomokat, a bontás, visszafalazás anyagát és a munkadíjat.

 

Nem tartalmazza:

 

Füstcső összekötés anyagát

Kéményseprő szakvéleményt

Egyéb kiegészítő szakipari munkákat

 


Turbós kémény árak/kondenzációs kémény árak:

 

A turbós kémény árak előzetes meghatározásában a legnehezebb, hogy többféle rendszerben lehet megoldani, többféle anyaggal. Minden kazán és helyszín más és más, így az anyagárra előzetesen csak az egyszerűbb esetekben lehet pontosabb választ adni. A munkadíj viszonylag standard költség.

 

A turbós és kondenzációs kémény kivitelezésről is elmondható, hogy az esetek nagy többségében egy nap alatt elkészül. Mi gyakran gázszerelő barátunkkal közösen kazáncserével is vállaljuk a kivitelezést. Így jó szervezés mellett megoldható egy nap alatt a kazáncsere és a kémény csere is. Így aznap már használható az új kazán, nem marad meleg víz és fűtés nélkül a tulajdonos, amíg a papírmunka elkészül.

 

A turbós kémény árak összetevői tehát:

 

Anyag ár: Helyszín és kazán függő, ÁLTALÁBAN kb BRUTTÓ 60.000,- - 300.000,- Ft között van

 

Munkadíj: NETTÓ 60.000,- től 150.000,- Ft-ig  (BRUTTÓ 76.200 - 190.500)

 

A turbós kémény árakhoz mindenképp hozzá kell számítani az alábbiakat:

 

Hő-, és áramlástechnikai méretezés: BRUTTÓ 12.000,- 25.000,- Ft (rendszer és teljesítmény függő)

Végleges kéményseprő szakvélemény: BRUTTÓ 15.000,- 60.000,- Ft között van a legtöbb esetben. Pesten és vidéken eltérő árakkal dolgoznak a kéményseprő szolgáltatók, 

 

Turbós kémény esetén a helyszíni adottságok és a kazán elhelyezkedése - a kéményhez képest- jelentősen befolyásolhatja az árat, ezért pontos árat a kivitelezésre kizárólag a helyszíni felmérés után tudunk adni. Ezzel kapcsolatban keressen nyugodtan, hogy helyszíni felmérést tudjunk végezni.

 


 A pontos kémény árajánlathoz mindig kérjen helyszíni felmérést!